Fiets

Fietsknooppunten Noord- en Midden-Limburg

Direct bij ons voor de deur zit u op het fietsroutenetwerk van Noord- en Midden-Limburg.
Het vlakke landschap nodigt uit om te fietsen. Het eenvoudig bewegwijzerde systeem biedt u als fietser eindeloos veel routemogelijkheden!
Aan weerszijden van de Maas ligt een routenetwerk met in totaal 1300 kilometer aan fietsroutes. Pontjes zetten u de rivier over en een groot deel van de routes zijn autovrij.
De knooppuntenkaart is bij ons te verkrijgen.

Fietsknooppunten Duitsland

Het fietsknooppuntennetwerk in Duitsland (800 meter vanaf de Petrushoeve) sluit naadloos aan op het nederlandse netwerk. Het naastgelegen Brachter Wald en het Elmpter Wald is hiermee eenvoudig van ons uit te bereiken.
Zowel de nederlandse als de duitse knooppunten staan op de fietskaart die bij ons verkrijgbaar is.

 

Voormalig munitiedepot Brachter Wald

Het natuurgebied Brachter Wald ligt direct achter de Petrushoeve. Dit natuurgebied is echt bijzonder. Tot 1996 was het Brachter Wald (de bossen bij Bracht) als munitieopslagplaats van de Britse strijdkrachten hermetisch afgesloten. Binnen de 18 kilometer lange omheining ontwikkelde zich hier de afgelopen decennia een heidelandschap.
In het gebied ligt ongeveer 30 km aan wandel- en fietsroutes. De dichtbijzijnde ingang vanaf de Petrushoeve is “Ingang Kahlberg’sche Heide” op ongeveer 4 km.

Stel hier uw vragen!

Kampeeradvies of tips nodig? Stel hier uw vragen!

Or