standard-title Fietsen

Fietsen

Fietsroutes Petrushoeve

Op basis van het knooppuntennetwerk hebben we een 6-tal fietsroutes rondom de Petrushoeve uitgewerkt.
Met een totale lengte van 264 km. geven deze routes een mooi beeld van de afwisselende omgeving. De nummers 1 t/m 4 liggen in Nederland (het vlakke Limburg) en de nummers 5 en 6 gaan de grens over (een klein klimmetje brengt u naar het licht glooiende Duitse landschap).

Fietsknooppunten Noord- en Midden-Limburg

Direct bij ons voor de deur zit u op het fietsroutenetwerk van Noord- en Midden-Limburg.
Het vlakke landschap nodigt uit om te fietsen. Het eenvoudig bewegwijzerde systeem biedt u als fietser eindeloos veel routemogelijkheden!
Aan weerszijden van de Maas ligt een routenetwerk met in totaal 1300 kilometer aan fietsroutes. Pontjes zetten u de rivier over en een groot deel van de routes zijn autovrij.
De knooppuntenkaart is bij ons te verkrijgen.

omgeving_fiets_knooppunten_nl

Fietsknooppunten Duitsland

Het fietsknooppuntennetwerk in Duitsland (800 meter vanaf de Petrushoeve) sluit naadloos aan op het nederlandse netwerk. Het naastgelegen Brachter Wald en het Elmpter Wald is hiermee eenvoudig van ons uit te bereiken.
Zowel de nederlandse als de duitse knooppunten staan op de fietskaart die bij ons verkrijgbaar is.

omgeving_fiets_knooppunten_duitsland

Voormalig munitiedepot Brachter Wald

Het natuurgebied Brachter Wald ligt direct achter de Petrushoeve. Dit natuurgebied is echt bijzonder. Tot 1996 was het Brachter Wald (de bossen bij Bracht) als munitieopslagplaats van de Britse strijdkrachten hermetisch afgesloten. Binnen de 18 kilometer lange omheining ontwikkelde zich hier de afgelopen decennia een heidelandschap.
In het gebied ligt ongeveer 30 km aan wandel- en fietsroutes. De dichtbijzijnde ingang vanaf de Petrushoeve is “Ingang Kahlberg’sche Heide” op ongeveer 4 km.

omgeving_fiets_wandel_munitiedepot