Wandelen

Wandelknooppunten Gemeente Beesel

Direct bij ons voor de deur stapt u op het wandelroutenetwerk van de gemeente Beesel.
Het wandelroutenetwerk bestaat uit ruim 95 kilometer tweezijdig bewegwijzerde wandelpaden. Met de kaart kunt u wandelingen uitstippelen via circa 125 knooppunten in het veld.
De kaart is bij ons te verkrijgen.

Water Wandel Wereld

In de directe omgeving van de Petrushoeve bevinden zich een negental wandelroutes van Water.Wandel.Wereld.
Met hun unieke en afwisselende flora en fauna fascineren zij in elk jaargetijde. Een voortdurende afwisseling van water, grasland, bos- en heidelandschap en een zeldzame dieren- en plantenwereld.
De routes zijn bij ons te verkrijgen of u kunt ze downloaden en uitprinten van de website van Water Wandel Wereld.

Voormalig munitiedepot Brachter Wald

Het natuurgebied Brachter Wald ligt direct achter de Petrushoeve. Dit natuurgebied is echt bijzonder. Tot 1996 was het Brachter Wald (de bossen bij Bracht) als munitieopslagplaats van de Britse strijdkrachten hermetisch afgesloten. Binnen de 18 kilometer lange omheining ontwikkelde zich hier de afgelopen decennia een heidelandschap.
In het gebied ligt ongeveer 30 km aan wandel- en fietsroutes. De dichtbijzijnde ingang vanaf de Petrushoeve is “Ingang Kahlberg’sche Heide” op ongeveer 4 km.

Pieterpad

Het Pieterpad van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht loopt op ongeveer 800 meter langs onze hoeve. Dit pad heeft een totale lengte van 492 kilometer.

Stel hier uw vragen!

Kampeeradvies of tips nodig? Stel hier uw vragen!

Or